След страхотна драма: Ивет Горанова е на финал, ще спори за световната титла в Будапеща


След страхотна драма: Ивет Горанова е на финал, ще спори за световната титла в Будапеща
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

8628 0

Страхотна новина долетя от Будапеща! Ивет Горанова се класира за финала на Световното първенство по карате, провеждащо се в столицата на Унгария.

Олимпийската ни  шампионка от Токио 2020 постигна пет поредни победи. На полуфиналите  българката елиминира своята най-голяма съперничка Анжелика Терлюга от Украйна.

Горанова спечели с 6:4 в драматичен двубой срещу украинката, която е вицешампионката от Токио. Така нашето момиче ще играе на финал в категория до 55 кг „кумите“.

Горанова водеше с 5:4 минута и 17 секунди преди края, когато играта беше подновена. Времето обаче не започна да тече, двете си разменяха атаки и Терлюга спечели с 14:11.

 Българският  щаб веднага подаде контестация заради съдийската грешка с времеизмерването. Тя бе уважена и срещата беше подновена при 5:4 минута и 17 секунди преди края. Горанова спечели още една точка и победи Терлюга с 6:4, за да достигна до срещата за титлата.

На финала в събота Ивет Горанова ще спори за златото с представителката на Турция Туба Якън. Тя е  четирикратна европейска шампионка отборно и индивидуално.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Страхотно! Ивет Горанова триумфира с титлата в Ларнака

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички