След броени дни Багата отново на октагона на UFC


След броени дни Багата отново на октагона на UFC
Снимка: Getty Images/Gulliver

2538 0

Едва след няколко дни на 30 май Благой Иванов - Багата отново ще има сблъсък на най-високата ММА сцена - UFC. Българинът ще бъде част от един от главните мачове на UFC on ESPN 9, а негов съперник ще е Аугусто Сакай.

Цялата галавечер ще се проведе в института на UFC в Лас Вегас без публика заради коорнавируса. Главната битка за вечерта е в полусредна категория и в нея Тайрън Уудли ще мери сили с опасен бразилец в лицето на Гилбърт Бърнс.

Сблъсъкът между Иванов и бразилеца Сакай е последният подгряващ преди главния за вечерта. Двамата трябваше да играят първоначално на 9 май, като срещата бе обявена още през януари, но пандемията промени доста планове.

Бразилецът е на 28 г. Тежи 120 кг и е висок 193 см. След присъединяването си към бойците в октагона на UFC Сакай има 3 победи, а 11 от 14-те си мача в клетката той е спечелил с нокаут. Иванов е 11-и в ранглистата на UFC при най-тежките, а предстоящият му съперник е с 2 позиции по-назад. В ММА Багата има 18 победи и 3 загуби. Сакай до момента е с 14 успеха и 1 поражение.  Видео от последния сблъсък на Багата може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички