Син на депутат взе бронз от европейското по таекуондо


Син на депутат взе бронз от европейското по таекуондо

1310 0

Нечуван успех постигна младият Калоян Бинев, син на депутата Слави Бинев, спечелвайки бронз от европейското първенство по таекуондо "Under 21", което се проведе в Румъния.

Едва на 17 години Кало се състезава в категория до 54 кг. – мъже за България. Така той издигна българският флаг в едно от най-престижните първенства. С този прецедент в историята на таекуон-до, младият боец не само качи страната ни на стъблата на победителите, но и категорично заяви превъзходството си в този спорт.

Още в първия ден на Европейското първенство по Таекуондо в Букурещ, Кало с лекота прeодоля състезателите на Словакия, Кипър и Турция. Бронзовият медал българинът спечели в среща със състезател на Испания, който взе златото.

Само на 17 години младият Кало върви стремглаво напред в кариерата. Бронзът му идва, след като зад гърба си той има титлата европейски шампион от европейското клубно първенство по таекуондо, вицеевропейски, сребърен медал на 42 рия Dutch Open шампионат,второ място в Европа от Атина през 2012 г., както и многобройни първи места от европейски и световни турнири.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички