Ще си върне ли Юве титлата в Италия или буксуването ще продължи?


Ще си върне ли Юве титлата в Италия или буксуването ще продължи?
Снимка: Getty Images/Guliver

1057 0

Милиони фенове на Ювентус бяха разочаровани, след като любимият им отбор, не успя да грабне титлата в Серия А през сезон 2020/2021. Тимът от Торино завърши едва четвърти в класирането, а трофеят бе спечелен от Интер Милано, които показаха превъзходството си над останалите участници в скудетото. Новият шампионат е вече в разгара си и привържениците на „старата госпожа“ стискат силно палци любимците им да финишират на първо място.

Има ли сили Ювентус да се пребори за титлата?

Новият сезон е истинско предизвикателство за „бианконерите“, но ръководните фактори на отбора твърдят, че са готови да се справят със съпротивата на конкурентите си. Феновете на клуба вече се оглеждат за предложените коефициенти от букмейкърите за титла, а могат да прочетат ревюто за Бетано бонус от ностра-бет, където са описани актуалните промоции на оператора, който се готви да акостира в България, и който предлага мачове от Серия А.

Тук обаче трябва да бъдем реалисти, и да споменем, че на Юве няма да им бъде никак лесно, да завоюват трофея. Те имат силни опоненти в лицето на Милан и Интер, така че е нужно да се постараят много, и да въведат някои подобрения, както в защита, така и в атака. Добрата новина е, че звездата на тима Кристиано Роналдо остава поне до края на това издание на първенството. Треньорът Масимилиано Алегри пък е оптимист за развоя на събитията.

Какви са актуалните новини около Юве?

На този етап оставането на Роналдо е най-добрата новина за бяло – черните, а след това идва и успешният трансфер на халва Мануел Локатели, който пристигна от Сасуоло. Той бе взет под наем, но в сключения контракт има и клауза за закупуването му. Тук не бива да забравяме, че клубът привлече и младият бразилски талант Кайо Жорже, който дойде от Сантос.

Броени дни преди старта на сезона „старата госпожа“ успя да бие своята младежка си формация с категоричното 3:0. Сега обаче всички мисли са насочени към идващите мачове, като първият от тях е с Удинезе. Естествено, целта пред тима от Торино може да бъде само една и тя е спечелването на титлата, както и демонстрирането на наистина добри игри.

Кои са недостатъците на отбора?

На първо време Ювентус възлагат прекалено много надежди на Кристиано Роналдо. Те разчитат предимно на португалеца, за да решава мачовете им, но това не е успешен ход. В защита също има какво да се желае, както се видя в предходния сезон. Всички тези неща трябва да бъдат изгладени, ако „бианконерите“ желаят да се докоснат до нов трофей.

В същото време преките им конкуренти Интер, Милан и Аталанта не спят, а се опитват да подобряват играта си, и да привличат свежи попълнения. В този ред на мисли Алегри, е длъжен да въведе повече дисциплини, да изпробва нови футболисти и постановки.

В обобщение

Може ли Ювентус да стане шампион на Италия или отново ще отстъпи пред натиска на силно играещите отбори от Милано? Това е отворен въпрос, на който очакваме да получим отговор. По-горе дадохме повече информация за моментното състояние на тима, и се надяваме, че Ви е било интересно да прочетете нашето мнение относно случващото се при италианския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички