Йордан Йовчев си пожела български успехи на Световната купа във Варна


Йордан Йовчев си пожела български успехи на Световната купа във Варна

3923 0

"Трябва да се покажем не само като добри организатори, но искаме и спортни успехи", каза председателят на Организационния комитет от българска страна преди началото на Световната купа по спортна гимнастика във Варна през следващата седмица.

Тази година за първи път в историята на гимнастическите спортове ще се проведе обща Световна купа по спортна гимнастика и по акробатика, на която домакин е България.

Във Варна, в обновената зала на Двореца на културата и спорта, от 7-9 май ще се проведат състезанията в двата спорта. Паралено с тях се организират и международни турнири за юноши и девойки по спортна гимнастика и акробатика, за които пристигат клубни и национални отбори. Световната купа и турнирите ще съберат около 1000 спортисти, треньори и спортни деятели от 37 държави във Варна.

"Седмица преди започването на събитието подготовката е трескава, адреналинът расте и всеки един е в очакване на Световната купа. Всичко е наред, но си даваме сметка, колко важно и отговорно събитие е това. Нямаме проблеми със залата, те бяха малко по-назад, когато трябваше да има инспекция. Всичко вече е проверено, от утре вече качваме и мониторите. Седящите места ще бъдат поставени на първи май. Не сме изцяло спокойни за седалките, тъй като камионите пътуват.

Събитието се открива на шести май и, докато не се монтира всичко, има какво да ни притеснява. Мисля, че ще се справим дори и в последния момент. Хората работят на предела на силите си, за да се случи събитието. Ние сме един от следващите домакини на голямо събитие във Варна. Мисля, че ще имаме добра посещаемост, защото имаме 37 страни участници, а и има какво да покажем. Имаме световни шампиони, олимпийски и европейски шампиони. Освен залата има какво да се види и от спортна гледна точка. Международната федерация прие иновацията, която ние предложихме.

Те видяха, че идеята е добра, но въпросът е дали ще се справим като организатори, заради съвместимостта между гимнастика и акробатика. Като организационен екип работим много добре. Проблемите са чисто технически. Това е пети кръг от Световна купа и е важен, защото, първо ние трябва да се докажем не само като организатори, но и като състезатели. Залагаме на мъжки и женски финал при гимнастиката. При акробатиката залагаме изключително на смесената двойка. Ако постигнем това, то за нас е супер. Трябва да се покажем не само като добри организатори, но искаме и спортни успехи. Трябва да дадем гласност на този спорт и шанс на нашите състезатели.

Да направим домакинство в гимнастиката и акробатиката е много голямо нещо. Всяко нещо е надграждане. Преди не бяхме правили европейско първенство, след това решихме това, но сега не, че е по-трудно, просто нямаме опит и налагаме правилата в движение. Много напрежение, малко капацитет, но силите и желанието ни са големи. Имаме спонсори и тепърва ще подписваме договори. Министерството също ни помага. Много хора са съмишленици", каза Йовчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички