Русия пропуска Световното първенство по лека атлетика заради допинга


Русия пропуска Световното първенство по лека атлетика заради допинга

1081 0

Руските атлети няма да вземат участие в тазгодишното Световно първенство по лека атлетика в Лондон, след като срокът на забраната им отново беше удължена.

Според новото постановление руските спортисти ще бъдат реинтегрирани в спорта не по-рано от ноември тази година. Това заяви Себастиан Коу, вицепрезидент на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF). Той допълни още, че на среща на Съвета на IAAF в Мароко е било преценено, че Русия все още не е показала необходимия прогрес, който би допринесъл за възстановяването на правата й в спорта.

Според IAAF Руската федерация по лека атлетика (ВФЛА) "продължава да се сблъсква с практически и правни трудности при прилагането на временни допинг забрани, а тестването на руските лекоатлетически спортисти на национално ниво все още е силно ограничено", предаде БГНЕС.

През ноември 2015 година Русия беше лишена от участие в международни състезание след допинг скандала, който се разрази. Тогава стана ясно, че повече от 1000 руски спортисти са се възползвали от държавно подпомаганата програма за употреба на допинг, която е била активна в продължение на 4 години, а служителите от тайните служби на Русия (ФСБ) са подпомагали прикриването на положителните допинг тестове по време на Зимната олимпиада в Сочи. Впоследствие забраната им да участват на международни спортни форуми се удължи първо през март, а после и през юни, което ги лиши от възможността да се изявят на Олимпийските игри в Рио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички