Ружди Ружди: Исках да подобря резултата си и това се случи с много труд


Ружди Ружди: Исках да подобря резултата си и това се случи с много труд

1120 0

"Много исках да подобря резултата си, това се случи с много работа, труд и лишения от много неща. Дисциплината също трябва да я има - всичко това накуп. В Лондон видях какво е голямо състезание, там видях за първи път силните си конкуренти."

Това заяви в ефира на БНТ Ружди Ружди, златен медалист от Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания. Ружди разказа, че на Олимпиадата в Рио се е състезавал дори с по-здрави спортисти.

"Следващата ми цел е Европейското и Световното първенство", обяви шампионът.

"Ние не си оставяхме време за почивка. Ние правихме дозирани тренировки, но постоянни, за да може Ружди да напредне в резултата си. Засега имаме щастието да постигаме световни рекорди", сподели треньорът на Ружди, Радостин Тодоров. Той разказа, че в общи линии понякога по-здрави спортисти се състезават с по-увредени, което не е редно. Тодоров поясни, че парите за подготовка са изравнени с тези на здравите спортисти.

"Сега получаваме 20% от сумата за здрави спортисти, а преди служебния кабинет на Герджиков получавахме 65%. Нещата се промениха в негативна посока. Не трябва парите да се намаляват, когато имаш успехи, напротив. Парите, които се дават за подготовка, не отиват напразно, каза Радостин Тодоров. Нашата подготовка става на една поляна в Павел баня на всички метеорологични условия, на които тренираме. Няма условия за трениране за спортисти с увреждания", отбеляза още треньорът на Ружди Ружди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички