Рони О'Съливан: Не съм спал от 5 години


Рони О'Съливан: Не съм спал от 5 години

5156 0

От пет години насам легендата на снукъра Рони О'Съливан се бори с инсомнията. Ракетата будува по цели нощи и сам признава, че заради това има много време да мисли. В личния си блог в сайта на Евроспорт, Рони пише за подготовката си за предстоящото световно първенство в Шефилд, което започва на 18 април. Той също така обясни как съчетава тренировките в снукъра с тези в боксовата зала и обяви фаворита си в мача между Мани Пакиао и Флойд Мейуедър на 2 май в Лас Вегас.

Това време на годината винаги е чудесна за феновете на снукъра, тъй като световното първенство е на хоризонта. Аз обещавам на моите привърженици, че ще дам всичко от себе си, за да спечелия титлата за шести път. Мисля, че е редно да обясня защо не играх в Откритото първенство на Китай миналата седмица. Този път не беше заради разстоянието. Наистина исках да участвам, но се простудих. Решението не беше мое. Просто никога не пренебрегвам съветите на лекаря си. Тази треска допълнително усложни проблема ми със съня. Това е голям проблем, заради който имунната ми система отслабва и се разболявам много по-често от преди. Но такъв е животът. Имам болест, с която трябва да се науча да живея.

Инсомнията представлява разстройство на съня. Разбрах, че е често срещано заболяване и много хора го имат. Когато ми се доспи, независимо къде се намирам, си затварям очите, макар и за половин час. Болен съм от пет години. Да стои бъден в по-голямата част от денонощието и да не можеш да заспиш, не влияе добре на организма. Аз обаче се опитвам да правя най-доброто за здравето си и мисля, че успявам, въпреки че безсънието ме съсипва и разболява.

Иначе подготовката ми за световното първенство тече отлично. Дори много по-добре, отколкото очаквах. Миналата година изиграх много мачове преди шампионата и в Шефилд вече бях изморен. Именно заради това реших да се отпусна и да играя така, сякаш съм на второстепенен турнир. Просто си казах, че ще се забавлявам.

Сега обаче не е така. Искам да се представя добре. Знам че с всеки мач играта ми може да се променя. Но искам да покажа най-доброто и да спечеля. А дори и да падна, пак няма да ми пука.

Всъщност се чувствах доста доволен след финала на Световното Гран при в Уелс, въпреки че загубих със 7:10 от Джуд Тръмп. Бях леко разочарован, но си дадох сметка, че не бях подготвен. Не бях готов да умра на масата само и само, за да стигна до победата.

Още на старта на турнира реших, че ще атакувам финала. Когато стигнах до него обаче, сякаш нещо в мен се счупи. Бях изморен и не се чувствах добре. А след мача си казах, че вече не би трябвало да претоварвам организма във вече късните години на снукър кариерата ми. След като се разболях осъзнах, че най-важното нещо е да бъда свеж и да не изчерпвам силите си до краен предел.

Знам, че играта в Уелс не беше най-добрата, въпреки че стигнах до финала. Аз не съм от онзи тип състезатели, които се се задоволяват с малкото. И никога няма да стана такъв. Искам играта ми да носи радост и атракция на хората, които ме гледат.

Мисля, че е важно човек да знае какво може и какво не. Трябва да преценяваш колко усилия трябва да хвърлиш в дадена цел и дали с тях ще успееш да я постигнеш. Не трябва да се блъскаш на вятъра. Това се нарича да бъдеш умен. Но стига със снукъра.

Нека ви разкажа за редовните си тренировки по бокс. Именно те ме накараха на тръпна в очакване на мача между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао. Искам 2 май да дойде колкото се може по-бързо. Този бой ще бъде истинска наслада. Сърцето ми е за Мани, но умът ми казва: „Флойд“. Наистина искам да видя победа за Пакиао. Филипинецът е класа и може да победи всеки един боксьор в света. Той е спортист на топ ниво, който знае как да се бие. Боксът и снукърът всъщност много си приличат. И това го казвам от личен опит. Както на масата, така и на ринга, трябва да разчиташ само и единствено на себе си. И ако започнеш да гониш сенки, ще бъдеш наказан.

И в двата спорта, когато си най-добрият в света, всеки иска да ти причини болка и да те удря възможно най-много, за да стане така, че когато паднеш да не можеш да се изправиш. Аз винаги съм се изправял. Заради това съм най-добрият!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички