Ивайло Пеков: Мечатя да се изправя срещу О'Съливан


Ивайло Пеков: Мечатя да се изправя срещу О'Съливан
Снимка: emotionclub.bg

2089 1

Българин за първи път ще участва на световно първенство по снукър. Страната ни ще бъде представена от пловдивчанина Ивайло Пеков. 21-годишният талант ще започне от квалификациите. Неговият пръв съперник ще бъде номер 54 в света Маркъс Кембъл. Двубоят между двамата започва утре и ще завърши в събота.

"Мотивиран съм до краен предел. Горд съм от това, че ще представлявам страната ни на световното. Надявам се участието ми в театъра "Крусибъл" да стане традиция. Искам да се представя достойно", заяви пеков пред "България Днес".

Пеков е напълно подготвен да се изправи срещу Маркъс Кембъл. Българинът увери, че се чувства спокоен и напрежение у него липсва.

"Концентриран съм на 100%. Мога да победя съперника си. Жребият ми е сравнително лек. Можеше да имам доста по-сериозен противник. Кембъл е стабилен играч. От доста време е в тура. Ако успея да му взема фрейм колкото се може по-бързо, ще е добре за мен", сподели пловдивчанинът.

Ивайло мечтае да се изправи срещу идола си Рони О'Съливан. За евентуална среща между двамата обаче Пеков трябва да влезе в основната схема. За да се случи това, той трябва да преодолее още двама съперници освен Кембъл.

"Искам да играя срещу О'Съливан. За мен това ще бъде сбъдната мечта. От малък се възхищавам на играта му. Рони е най-великият играч в историята", обяви най-добрият играч на снукър в България.

Пеков започва да се занимава със снукър, когато е 13-годишен. В кариерата си на професионално ниво е правил 107 точки. На тренировка е достигал до максимума от 147. Пеков го е постигнал за 8 минути.

Престоят на 21-годишния талант в Шефийлд е поет от спонсори, които председателят на българската федерация по снукър Олег Велинов е осигурил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички