Рони О'Съливан изпепели Ястреба за 6-а титла от "Мастърс"-а


Рони О'Съливан изпепели Ястреба за 6-а титла от "Мастърс"-а

1384 0

Легендарният майстор на щеката Рони О'Съливан продължава да пише история в снукъра. Тази вечер Ракетата взе за 6-и път в кариерата си една от най-престижните титли - тази на "Мастърс", печелейки категорично с 10:1 срещу Бари Хоукинс в повторение на финала на Световното първенство през 2013 година.

О'Съливан се пусна в професионален турнир за пръв път от 8 месеца, но това по никакъв начин не му попречи да надделее над част от най-добрите играчи в света. По пътя си той спечели срещу Марк Уилямс, Марк Селби и действащия световен шампион Стюърт Бингам.

Във финала той влезе като фаворит, но никой не очакваше толкова малка съпротива от Хоукинс. Ястреба успя да се отчете само с един фрейм, и то в следобедната сесия, спечелена със 7:1 от Ракетата. Във вечерната сесия Рони даде няколко шанса на съперника си да "избяга" от грозната загуба, но особено във фрейм №9 той направи много пропуски. Последваха няколко халф-сенчъри серии от страна на О'Съливан, с което той спечели с 10:1. Това е и най-категоричната победа в историята на финалите на Мастърс.

С 6-ия си трофей от надпреварата пък той изравни рекорда на Стивън Хендри за най-много победи в турнира, който не е част от ранкинг надпреварите в снукър календара, но е смятан за най-престижен след Световното първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички