О'Съливан отказа Селби след брилянтно разчистване


О'Съливан отказа Селби след брилянтно разчистване
Снимка: Getty Images / Guliver

1270 0

Легендата в снукъра Рони О'Съливан продължи с успешното си участие на Мастърс, неговото завръщане край сукното след близо 9-месечно отсъствие, след като победи световния номер 1 Марк Селби с 6-3 в мач от 1/4-финалите на турнира.

Ракетата имаше проблеми в първия си мач срещу Марк Уилямс, взимайки решаващия 11 фрейм, за да стигне до успеха, но днес не изоставаше нито един път в резултата срещу нестабилния Селби, който не успя да покаже качествата си.

Най-запомнящият се момент в мача, а и в надпреварата до момента, бе брилянтното разчистване, с което Рони приключи мача. Селби поведе със 70-0 в 9-ия фрейм след добър брейк, след което направи нелошо сейфти, но О'Съливан рискува с трудна дълга червена, която успя да реализира.

Последва знаменито разчистване на масата от страна на Ракетата, който не трепна въпреки лошото разположение на червените и синята, за да спечели фрейма със 73-70.

"Това е добра откриваща червена под напрежение. Нямаше как да не пробвам този удар. Не се чувствам особено добре на масата, но се опитвам да се залъгвам, че съм уверен. Няма как да спечелиш този турнир с негативна игра, затова опитвам други неща", сподели пред BBC О'Съливан след двубоя.

На полуфиналите Рони ще се изправи срещу големия си съперник Джон Хигинс или световния шампион Стюарт Бингам. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички