Рекордните 213 кандидати по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“


Рекордните 213 кандидати по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“

1881 0

Рекордните 213 кандидатури бяха получени по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. Конкурсът по набиране на документите стартира на 23 януари и приключи точно след един месец – на 23.02.2015 г.

Българският букмейкър и партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) отчитат огромния интерес в 4-то издание на програмата най-вече заради успешните предходни издания на инициативата и постигнатите резултати от състезателите, на които освен финансова помощ, бе оказана и морална, и медийна подкрепа.

Чрез програмата си „Спортни таланти“ „Еврофутбол“ финансира атлети в индивидуалните спортове – олимпийски или не, както и параолимпийци и/или хора с увреден слух или зрение със суми до 5000 лева. За първа година компанията реши да отвори нова група – до 16 години, в която бяха регистрирани 54 кандидатури. Организаторите отчетоха най-голям брой проекти във възрастовата граница 16-20 години - 100, а в групата на 21-25-годишните има 59 кандидатури.

Най-много кандидатури бяха получени в леката атлетика – общо 63, което е традиционно отлично представяне за Царицата на спортовете. Следващият по масовост е тенисът с 13, след него се нарежда академичното гребане с 11, таекуондото с 10, толкова са и спортистите, които практикуват плуване, представителите на кану-каяка са – 7, по 6 са от борбата – свободен и класически стил, конния спорт – прескачане на препятствия, обездка и всестранна езда, има по 5 от голфа, модерен петобой, тенис на маса и спортната стрелба.

От постъпилите кандидатури седем са на параолмипийци – сред тях представителите на леката атлетика -4-ма, тенис на корт, тенис на маса и фехтовка в колички по един.Най-малкият кандидат е на 8 години, а средната възраст е 17,3 години.

„Еврофутбол“ и ФРГИ припомнят, че не всички 213 кандидати ще бъдат допуснати до оценяване. В момента всеки отделен проект получава оценка за съответствие с формалните изисквания на конкурса и ако документите са попълнени коректно, тогава ще бъдат препратени за качествена оценка от Групата на съветниците.

Очаквайте в края на март да бъдат официално обявени новите Спортни таланти на „Еврофутбол“. Ще бъдат уведомени само одобрените кандидати.

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са вестниците Стандарт и Еврофутбол, Дарик радио, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: www.sportal.bg, Viasport, bgathletic.com, dir.bg, actualno.com, sportline.bg, ngobg.info, www.winner.bgр www.chuime.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата БНР, N-JOY, bTVи Z-Rock.

Четирите издания на програма „Спортни таланти“ са част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“. Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 18 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички