Рекордна оценка за Златните момичета на Световната купа в София (ВИДЕО)


Рекордна оценка за Златните момичета на Световната купа в София (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7439 0

Българският ансамбъл по художествена гимнастика счупи рекорда за най-висока оценка за своето съчетание с пет топки и поведе в класирането в многобоя след първия ден на Световната купа в София.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха много силно съчетание, което беше оценено с 35.100 точки за трудност и 9.050 за изпълнение. По този начин възпитаничките на Весела Димитрова получиха оценка от 44.150 точки - най-високата, присъждана в историята на художествената гимнастика.

На второ място завърши отборът на Япония, който получи 37.700 точки, трети е ансамбълът на Азербайджан с 37.450. Челната шестица е допълнена от Русия (35.950 т.), Беларус (35.750 т.) и Германия (34.400 т.)

Междувременно Боряна Калейн води във временното класиране на обръч и топка. Втора е европейската шампионка Линой Ашрам (Израел), следвана от Алина Харнаско и Анастасия Салос от Беларус. Катрин Тасева е пета.

В събота от 10 ч. състезанието продължава с бухалки и лента, след което са финалите в многобоя и ще станат известни финалистките в четирите уреда. Ансамблите ще играят съчетания с три обръча и два чифта бухалки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички