Рафа: Ще е арогантно да кажа, че ще спечеля US Open


Рафа: Ще е арогантно да кажа, че ще спечеля US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1223 0

Ще е арогантно да кажа, че ще спечеля US Open след подобен сезон, обяви един от най-великите в тениса Рафеал Надал.

Испанецът още веднъж повтори, че главната му цел е да се класира за финалния Мастърс в Лондон и в момента Матадора заема 7-о място в годишната ранглиста на повече от 1600 т. пред деветия Джон Иснър.

"Мога единствено да кажа, че през последните месеци се чувствам все по-добре на корта", обясни той.

"Ще видим дали това ще е достатъчно за силно представяне, но определено се чувствам добре в Ню Йорк. По отношение на качеството на тениса и психологическото ми състояние съм близо до мястото, където искам да бъда. Уверен съм и играх на по-високо ниво от резултатите, които успях да постигна в последните два турнира", добави испанецът.

"Взимам правилните решения в тренировките и на корта, но най-важното е, че усещам, че играя по-добре от началото на сезона. В момента не мисля за спечелването на US Open. Мисля за връщането към на-добрата ми игра и за правилна оценка на настоящата ситуация и нещата, които ми предстоят. Продължавам да се боря, а голямата ми цел е отново да се състезавам с правилната психологическа настройка, да съм уверен и да играя мачове на най-високо ниво", каза още Рафа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички