Словачка събори Пиронкова в Ню Хейвън


Словачка събори Пиронкова в Ню Хейвън
Снимка: http://eastbournetennis.com

1478 0

Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на турнира в Ню Хейвън.След близо тричасова битка, пловдивчанката трябваше да отстъпи след 6:7 (6), 7:6 (5), 3:6 пред Доминика Цибулкова. 

Финалитската от Australian open 2014 от Словакия се измъкна от 0-40 и общо 6 брейкпойнта още в първото си подаване в двубоя и удари с пробив за 3:1. Цвети отвърна с брейк, в който видяхме разиграване с 20 удара. След това обаче отново загуби подаването си на нула за 4:4.

 В следващите минути Цвети просто пропиля твърде много шансове - поведе с пробив за 6:5, но в крайна сметка допусна изравняване, а в тайбрека позволи на Цибулкова да се върне от 1-5 до 8-6 точки.

Пиронкова удържа на атаката на противничката си във втората част и прати в историята четири брейкпойнта, за да открие резултата, след което проби два пъти и се изстреля напред с 5:1 гейма. И в този момент играта на българката се срина, позволявайки Цибулкова да изравни за 5:5.

Последва нов тайбрек, в който кошмарът от първата част беше на път да се повтори, но след три пропуснати сетпойнта, все пак успя от четвъртия шанс и рестартира битката.

Пиронкова поведе и с пробив за 3:2 в решителия сет, но обезсмисли всичките си усилия до момента с нов чудовищен спад в представянето си и четири поредни загубени гейма до крайното 3:6.

Следващият турнир, на който Цветана ще участва е последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, който стартира след седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички