Раева: Световното по художествена гимнастика ще е под "егидата" на българската шевица


Раева: Световното по художествена гимнастика ще е под "егидата" на българската шевица
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1353 0

Световното първенство по художествена гимнастика ще бъде под егидата на българската шевица. Това заявипрезидентът на родната федерация Илиана Раева. България е домакин на шампионата на планетата между 14 и 18 септември в столичната зала „Арена Армеец“.

"Тази година Световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица. Целият брандинг в залата ще бъде със шевица. Има и една много интересна изненада - 101 каба гайди ще открият състезанието на 14 септември, както и олимпийските шампионки. Веднага след официалното откриване вечерта, започват финалите на обръч и топка, на първите два уреда в индивидуалното представяне", разкри тя за БНТ.

"Впечатляващ брой гимнастички - 85 в индивидуалното, 30 ансамбъла и рекорден брой участия - 62 държави. На миналото Световно първенство бяха 58 страни. Много се разширява географията на художествената гимнастика", допълни Раева.

Шефът на БФХГ разкри, че талисманът на първенството ще бъде Хитър Петър - в тона на шевицата и на българския фолклор. Тя обаче не уточни кой ще бъде той, но загатна, че е една много обичана личност. "Зрителите ще се насладят и ще имат възможността да комуникират с него, когато дойдат в залата“, поясни Раева. А ето коя гимнастичка ще готви Раева за Световното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички