Радост! Ангел Русев пак грабна европейското злато в щангите


Радост! Ангел Русев пак грабна европейското злато в щангите
Снимка: Българска федерация по вдигане на тежести

3484 0

Ангел Русев стана европейски шампион в категория до 55 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван. Българският щангист събра двубой от 250 килограма - 109 килограма в изхвърлянето и други 141 в изтласкването.

Рамини Шамилишвили от Грузия се нареди на второ място с двубой от 249 килограма (113 в изхвърлянето и 136 в изтласкването), докато Валентин Янку от Румъния грабна бронза с двубой от 245 килограма (109 и 136).

Русев успя да се заслужи европейското злато във второто движение, когато дори не използва третия си опит. Той успя да вдигне първо 135 килограма, а след това и 141. Румънецът Янку също опита със 141, но се стигна до преразглеждане на опита му.

При него се забеляза пристъпване с щангата, заради което опитът бе анулиран. Така остана със 136 килограма и не успя да стигне и до среброто. Русев пък печели своята трета европейска титла. Предишните са от Москва (2021) и Тирана (2022).

В неговата категория участва и друг българин - Денис Данев. Той успя да завърши на шестата позиция с резултат от 222 килограма в двубоя. Той бе оформен от 96 килограма в изхвърлянето и 126 в изтласкването).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички