Проф. Пимпирев: Тревожи ме, че Боян не си е взел сателитния телефон


Проф. Пимпирев: Тревожи ме, че Боян не си е взел сателитния телефон
Снимка: БГНЕС

1617 0

Директорът на българския антрактически институт проф. Христо Пимпирев изрази безпокойството си във връзка с изчезването на опитния български алпинист Боян Петров. Според Пимпирев обезпокоителното в цялата ситуация е както времето, през което българинът липсва, както и фактът, че той не е взел сателитния си телефон.

"Когато повече от седмица няма вест от някой, който е тръгнал да катери един осемхилядник, е доста обезпокоително, защото в момента връзките са доста добри, не е както преди 30 години. Сега със сателитен телефон от всяка точка човек има връзка с базовия лагер. Най-обезпокоителното е, че той е без сателитен телефон, той го е оставил в базовия лагер, което за мен е непонятно, защото винаги при всичките си експедиции и то на доста по-високи места е бил със сателитния си телефон. Затова за мен е странно, че е бил без него и че го няма от толкова много време", коментира професорът пред "Канал 3.

"Тъй като той се е измъквал от много тежки ситуации, се моля Господ да е с него, да е станало чудо и да е в някоя цепнатина, където да се е скрил от лошото време. Да си е направил снежна пещера”, каза още той.

Алпинистът ни е в неизвестност от 3 май. "Покорителят на върховете" направи опит да изкачи 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите, но заради рязко влошаване на времето следите му се губят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички