Прекрасната Ивет Горанова зарадва България с медал и от Световното първенство по карате


Прекрасната Ивет Горанова зарадва България с медал и от Световното първенство по карате
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

2215 0

Олимпийската шампионка на България в каратето - Ивет Горанова, спечели бронзов медал от Световното първенство, което се проведе в Дубай.

В спора за отличието в категория до 55 килограма тя се наложи над Дженифър Уорлинг от Люксембург с 4:1 точки. Нашето момиче поведе с 1:0 набързо, но допусна изравняване в хода на двубоя. 17 секунди преди края Ивет си спечели нови три точки и до края не позволи на съперничката ѝ да се върне в срещата.

Това бе втори медал за 21-годишната Горанова, която е родена в Долна Митрополия, Плевенско. Преди три години тя също грабна бронза на Световното първенство в Мадрид, а на Европейските игри в Минск (2019 г.) спечели титлата. В Гуадалахара, също през 2019 година, българката завърши трета на Европейското първенство!

"Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех, след Олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много задоволена след Токио", заяви Ивет пред "БНТ" и добави:

"Не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и, че тя е моя. Беше невероятна година, надявам се да продължавам да имам успехи", завърши прекрасната ни каратистка.

В тази ГАЛЕРИЯ можете да си припомните по какъв грандиозен начин Ивет Горанова бе посрещната на Летище София през лятото след златото в Токио!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички