Поредно признание, Ивет Лалова без избрана за Атлет на Балканите за 2019г.


Поредно признание, Ивет Лалова без избрана за Атлет на Балканите за 2019г.

451 0

Най-добрата българска атлетка Ивет Лалова-Колио получи поредно признание за силните си изяви през годината. Тя грабна наградата за "Атлет на Балканите" на деветата Гала на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) във Вършаничка Баня, Сърбия.

Ивет, която стана седма на 200 м от шампионата на планетата и двукратна балканска шампионка в Правец, получи отличието си от Свободан Бранкович, вицепрезидент на АБАФ и генерален секретар на Сръбската атлетическа федерация. За Лалова това е втори приз за №1 на Балканите след 2011 г. При мъжете №1 е Амел Тука (Босна и Херцеговина), сребърен медалист на 800 м от световното в Доха. За него това е също втори приз за №1 на Балканите след 2015 г.

Отличията за "Изгряващи звезди" на Балканите получиха българският талант Валентин Андреев (чук) и украинката Ярослава Махучих (скок на височина). През 2019 г. Андреев спечели злато от Европейския младежки олимпийски фест в Баку. 17-годишният българин спечели две балкански титли на чук при юношите под 18 години (5 кг уред) и под 20 години (6 кг уред).

А как се поддържат спортни успехи на 35 години - разберете от Лалова в този материал на SportLive.bg

Вижте тази публикация в Instagram.

Balkan athletes of the year 🙏🏽

Публикация, споделена от Ivet Lalova-Collio (@ivet_lalova) на

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама