Пореден "трус" в Българската федерация по вдигане на тежести - Ариф Маджид напуска, през март ще се избира нов президент


Пореден "трус" в Българската федерация по вдигане на тежести - Ариф Маджид напуска, през март ще се избира нов президент
Снимка: БГНЕС

913 0

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести - Ариф Маджид, ще напусне поста си. Това обяви самият той след края на днешното (29-и януари) заседание на Управителния съвет!

По време на самото заседание е била поискана оставката на Маджид, а бившият световен шампион Стефан Ботев пък е внесъл подписка, която е била подкрепена от 13 клуба.

Какво предстои?

Заради оттеглянето на Маджид, на 14-и март ще бъде свикано извънредно Общо събрание, на което ще трябва да бъде избран нов президент на федерацията.

*Този "трус" в родните щанги идва броени дни преди старта на Европейското първенство за мъже и жени, на което страната ни е домакин (състезанието ще се проведе в столичната зала "Арена София" от 12-и до 20-и февруари).

Още: 19 българи ще участват на Европейското първенство по вдигане на тежести в София (пълен списък по категории)

Ариф Маджид бе избран за президент на БФВТ през 2021-ва година, но успя да оглави организацията близо година по-късно след продължителни съдебни битки с предишния президент Неделчо Колев.

"Не си тръгвам с огорчение или с лоши чувства. Нямам време и този капацитет да се занимавам с това нещо. Животът ми е подреден по друг начин и не смятам, че ми е толкова важно да водя федерацията по вдигане на тежести", обясни бизнесменът, цитиран от "БТА".

На днешното общо събрание е било решено и Иван Иванов да продължи да води националния ни отбор, въпреки че той и синът му бяха задържани във връзка с корупционен скандал, при който Маджид даде 62 000 белязани лева на Иван Иванов-син.

Още: Карлос Насар за скандала в ММС: На всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички