Подкупили IBF, за да отсвири Кобрата за дуел с Джошуа?


Подкупили IBF, за да отсвири Кобрата за дуел с Джошуа?

2047 0

Международната федерация по бокс IBF е получила сума в размер на 200 хиляди евро, за да пренебрегне собствените си правила и да позволи на Антъни Джошуа да боксира в мач реванш с Владимир Кличко, пише "Тема Спорт".

Такива слухове се носят на Острова. Парите отиват под формата на един вид компенсация, за да бъде отсвирен Кубрат Пулев и премахнат като пречка пред втори бой между британеца и Стоманения чук.

Кобрата е задължителен претендент на федерацията и още миналият месец бе съобщено, че британецът трябва да се изправи срещу него до края на годината или ще му се наложи да оваканти един от трите пояса, които спечели с нокаута над Кличко в Лондон.

След серия от совалки и преговори обаче от IBF в крайна сметка погазиха правилата си и позволиха на Джошуа да изпълни клауза за реванш с украинеца, като оставят интерконтиненталния шампион на WВА на "изчакване".

Именно тази "вратичка", която са отворили от федерацията, за да може да се стигне до нов зрелищен бой, е струвала на Еди Хърн и компания около 200 хиляди евро. Има вариант обаче тези пари да се окажат хвърлени на вятъра, ако Владимир Кличко изненада всички и обяви, че няма да има реванш с шампиона на IBF, WВА и IВО.

41-годишният ветеран ще вземе решение до две седмици какво ще прави с бъдещето си.

Ако има реванш между Стоманения чук и Антъни Джошуа, той трябва да се проведе най-късно до 2 декември. Фаворит да го организира е Кардиф, а датата за двубоя е 28 октомври.

Според новата версия на IBF победителят задължително ще боксира с Кубрат Пулев през пролетта на 2018 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички