Петър Касабов след неявяването на Дудова: Радвам се, че това приключи


Петър Касабов след неявяването на Дудова: Радвам се, че това приключи
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2208 0

"Радвам се, че всичко това приключи, както и че до някаква степен успях да запазя отбора и утре да пътуваме спокойно, за да си свършим работата както трябва".

Така треньорът Петър Касабов коментира ситуацията с неявяването на Биляна Дудова на кантара за преборването между нея и Тайбе Юсеин. Юсеин ще представя България в категория до 62 килограма на Европейското първенство по борба в Будапеща, което започва утре.

Касабов добави, че го радва фактът, че момичетата имат настроение и пътуват в този си състав. Относно преборването той посочи, че се съобразява с решенията на Управителния съвет на Федерацията, а климатът в отбора е запазен. "Целта ми още като станах старши-треньор бе не просто медали, а първите места", категоричен бе наставникът.

"Подобно решение (за преборването) е против здравия разум, а така също и против физическото и психическото здраве на състезателките, особено на Биляна Дудова, която от 10 дни не тренира и е в почивка в родното си място, след като беше взето неправомерно решение да не участва на Европейското първенство". Това каза вчера треньорът на Дудова Георги Калчев (подробности тук).

Европейското първенство по борба в Будапеща ще се проведе в периода 28 март - 3 април, като България ще бъде представена от общо 24 състезатели - по осем при жените, класиците и свободняците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички