Параолимпийците ни са подали жалби за дискриминация


Параолимпийците ни са подали жалби за дискриминация

1199 0

Параолимпийците ни са внесли жалби в Комисията за защита от дискриминация. Причината за това са премиите, които ще получат след игрите в Рио. Те са пет пъти по-ниски от тези за олимпийските ни състезатели.

"Ние наистина се чувстваме ощетени. Не оценяват нашата работа. Това искаме да обясним. Това искаме да се промени”, коментира гюлетласкачът Ружди Ружди, който подобри световния рекорд и донесе злато на България, предаде Нова тв. За постижението си той ще получи бонус от 50 000 лева.

Красен Кралев: Премиите на параолимпийците са справедливи

В комисията вече има осем внесени жалби от атлети и треньори. Жалби е имало и през 2012 г. Тогава обаче министерството реагира бързо и увеличава премиите на параолимпийците.

Оказва се обаче, че премиите са строго индивидуални. В Германия олимпийци и параолимпийци печелят еднакво. На другия полюс е Естония, където разликата е в пъти.

Затова и от нашето спортно министерство са категорични - двете състезания са различни. А България била първенец по премии за параолимпийците. Окончателното решение на Комисията за защита от дискриминация може да се забави с месеци.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички