Ото Рамин: Кубрат е най-умният боксьор, с когото съм работил


Ото Рамин: Кубрат е най-умният боксьор, с когото съм работил

5886 0

Рамин е роден през 1953 г. Треньор е от 1970 г. Зад гърба си има над 40-годишна практика. Направил е шестима европейски шампиони при аматьорите за ГДР. Освен личен треньор на Кобрата той е наставник и на единствената жена в екипа на "Зауерланд“ - колумбийката с норвежки корени и четирикратна световна шампионка Сесилия Бракус.

Ото Рамин не може да остане незабелязан. Нищо че е висок не повече от 160 см. Където е Кобрата, там е и треньорът му от "Зауерланд“. Не изпуска нищо, напряга слух, за да чуе всеки въпрос, отправен към възпитаника му, гледа в устата българина, за да не изтърве и дума от отговорите му. Медийното внимание го влудява. Гледа часовника си през минута-две и нервно пристъпва от крак на крак. Накрая не издържа и дръпва Пулев за ръкава на анцуга му. "Хайде, да си вървим. Време е", отсича бившият наставник на националния отбор по бокс за аматьори на ГДР. И Кубрат тръгва.

Какво може да ни кажете за Кубрат, което не знаем?

- Ще бъда изненадан, ако не сте наясно за какъв спортист и професионалист говорим. Той е изключителен, откъдето и да го погледнем. Първо, страшно интелигентен. Смело мога да заявя, че Кубрат е най-умният боксьор, с който съм работил, а през ръцете ми са минали доста.

Много се коментира силата, с която удря Владимир Кличко. Колко силно удря Пулев?

- Вижте, в бокса не всичко опира до това, да удряш най-силно. То не ти носи успех и не гарантира шампионски пояси. Въпросът е да знаеш кога да пласираш ударите си и най-ключовото - къде. Кубрат има 20 победи от 20 мача. В тях е удрял само толкова, колкото му е било необходимо, за да спечели. При него няма нито един непремислен и непремерен предварително удар.

Опишете го с няколко думи.

- Комбинация от акъл, бързина и разумна сила на ринга. Очите му - вгледайте се в тях и ще си отговорите на много въпроси. Те говорят, това са очи на мислещ спортист. Колкото до това, какъв е извън залата, аз не го деля. Той си е джентълмен. Добро момче, възпитано, учтиво, точно като германец. Никога не е закъснял за тренировка. Никога не се е оплакал, че му е тежко. Възхитително изпълнителен и целеустремен мъж.

Кобрата го нарича Наполеон

Отношенията между Кубрат Пулев и Ото Рамин са приятелски. В залата обаче единият командва като генерал, а другият, макар и нелепа гледка, тъй като е с две глави над него, изпълнява, без да гъкне. Кобрата нарича Рамин Наполеон, Рамин го чувства като свой син.

Кубрат го учи на български, а Ото попива на драго сърце. „Ляв прав, десен прав, кроше, работи с краката“, това са все команди, които треньорът вече владее и на български. За отношението му към родината на Пулев е излишно да ви разказваме. Все пак не всеки ден може да се види германец да се разхожда наперено с анцуг с българския трибагреник и герб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички