От "Трайбест": Забраненото вещество е в нищожно количество


От "Трайбест": Забраненото вещество е в нищожно количество
Снимка: Getty Images/Guliver

2627 0

"Забраненото вещество, което е открито при изследването в Хамбург, е нищожно количество. Става въпрос за един микрограм, това е една милионна от грама. Подобно количество не е в състояние да окаже влияние върху един човек, а какво остава за 11, които са хванати". Това заяви пред "Преса" изпълнителният директор нма "Трайбест нутришън" Марио Маринов. Той обаче се въздържа от окончателно становище по случая.

"Искам да излязат резултатите на щангистите и Б пробите. Искам да видя и тези, които ще ни бъдат изпратени като сведения от Хамбург. Щангистите са пили препарата едва 12 дни и няма начин хранителната добавка да е причината за техните проби. Не търся оправдание и ще си понеса отговорността, ако се окаже, че замърсяването е при нас", допълни Маринов, който е в постоянна връзка с Министерството на младежта и спорта и с националния отбор по вдигане на тежести.

Маринов има съмнения, че един от доставчиците му за първи път е ползвал внос от Китай на аминокиселината аргинин, която се използва при приготвянето на хранителната добавка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички