Министър Кралев: Щангистите са невинни


Министър Кралев: Щангистите са невинни
Снимка: БГНЕС

1279 0

Резултатите от Германия показват, че щангистите ни са невинни, обяви минисътрът на спорта Красен Кралев.

"Xранителната добавка, която са взели нашите щангисти, е била замърсена на ниво производство. Доказано е наличието на станозолол", каза още Кралев и уточни, че добавката е българска. Тя е изследвана в лаборатория в Хамбург, тепърва се чакат резултати и от Кьолн.

На въпрос възможно ли е производителят на своя глава да сложи станозолол, Кралев отговори, че не мисли, че е така. И посочи, че може да имало замърсяване на машина при производството на добавката или да има замърсяване при доставка на някое от веществата. Едното от веществата в добавката е доставяно от Китай, уточни спортният министър.

Според Кралев има „супер либерален режим” за производство и търговия на хранителни добавки. Трябва да има забрана за високорискови допинг вещества, да има контрол на митниците при внос на добавки, смята Красен Кралев.

Търсим истината – затова най-важното за нас е приемането на националната стратегия за борба с допинга, подчерта спортният министър. Той добави, че нещата във федерацията ни по щанги няма да се променят, докато не се произнесе Международната федерация по вдигане на тежести. Това ще стане след като бъдат оповестени резултатите от Кьолн. Кралев добави и, че ако има неволно вземане на допинг, наказанието е по-леко – може да е половин година. Иначе най-тежкото наказание е доживот, ако говорим за рецидив – ако е за пръв път, две години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички