Още един иска да измести Кобрата от мач за титлата


Още един иска да измести Кобрата от мач за титлата
Снимка: БГНЕС

1529 0

Кубрат Пулев очаква мач за световната титла срещу Антъни Джошуа или Владимир Кличко, но може да бъде изпреварен на опашката, защото всички боксови федерации се стремят да обединят шампионските пояси на кръста на един-единствен човек.

Откакто Тайсън Фюри напусна бокса, настъпи огромен безпорядък в свръхтежката категория и в момента има трима шампиони и един овакантен пояс - което е големият проблем за боксовите фенове.

Джоузеф Паркър е шампион на Световната боксова организация и затова може да се окаже по-апетитен съперник от Кобрата за победителя от Джошуа - Кличко. Пулев е със статута на официален претендент и има предимство, но понякога личните маркетингови желания на носителите на титлите причиняват сериозни неразбории при преговорите.

Агентът на Паркър Дейвид Хигинг вече работи по въпроса за обединителен мач за трите пояса. Евентуалният победител от него пък може да отиде на пълна унификация срещу първенеца на Световния боксов съвет Деонтей Уайлдър. Атлетичният американец ще защитава титлата си на 25 февруари срещу полския претендент Анджей Вавджик. Роденият в Алабама Уайлдър, който има 37 поредни победи, не се е бил от юли. По време на мача си с Крис Ареола той счупи ръка и разкъса частично бицепс. Уайлдър има впечатляващата статистика от 36 нокаута. Засега е ясно само, че Пулев ще изиграе още един мач в София през пролетта. Дългоочакваният втори двубой за световна титла може да се осъществи най-рано през септември догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички