Кличко трябва да бие Джошуа, за да може Кобрата да се бори за титлата


Кличко трябва да бие Джошуа, за да може Кобрата да се бори за титлата
Снимка: БГНЕС

1805 0

Владимир Кличко трябва да победи Антъни Джошуа в мегасблъсъка на 29 април, за да може Кубрат Пулев по-бързо да получи шанс за мач за световната титла. Това е твърдение на специализирания сайт "Fightsaga", който има сериозни аргументи в полза на тезата си.

Кличко - Джошуа е с голям залог, защото победителят ще стане шампион на две от четирите боксови организации - IBF и WBA. Като такъв обаче ще трябва да защити титлите си срещу различни официални претенденти на двете федерации.

Пулев, поне според мениджърската му агенция "Зауерланд", е официален претендент на IBF, а такъв на WBA e Луис Ортис. Джошуа отдавна е говорил публично, че иска да се изправи срещу Ортис и точно това ще бъде следващата му цел, ако надвие Владимир Кличко.

Кличко, от друга страна, има по-голям шанс първо да защити пояса на IBF, защото от пазарна гледна точка по-удобен съперник за него е Пулев. Кобрата е по-известен в Европа от кубинеца Ортис, а и през 2014 година Влад го нокаутира в защита на титлата, така че ще предпочете именно него за следващата си цел, за да набере отново скорост и престиж като шампион, твърди "Fightsaga".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички