Официално: Българската лека атлетика има своя нов президент и той е Иван Колев


Официално: Българската лека атлетика има своя нов президент и той е Иван Колев

616 0

Иван Колев бе избран за новия президент на Българската федерация по лека атлетика. Бившият шеф на СКЛА "Берое" поема поста след гласуване на Управителния съвет на федерацията, пише "24 часа".

Той заменя Добромир Карамаринов, който се оттегля след 20 дълги години поради ангажименти с Европейската федерация по лека атлетика, чийто президент е.

Уставът на БФЛА гласи, че Колев ще трябва да довърши мандата на своя предшественик, който е до 2025-а година. След това предстои редовно Изборно събрание за всички ръководни органи. Самият той изрази удовлетворението от новото си начинание.

"Благодаря на Управителния съвет на федерацията и на всички клубове за оказаното ми доверие. С благодарност за цялостната работа на г-н Карамаринов. Продължаваме работа със същия екип на федерацията. Предстои ни надграждане във времето. За всеобща наша радост имаме страхотно талантливо поколение, което с помощта на федерацията се надявам да покори световни върхове. С г-н Карамаринов като президент на Европейската атлетика моята отговорност е още по-голяма", коментира Иван Колев.

Още новини за леката атлетика четете в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички