Радостин Василев: Софрите, алкохолът, фалшът и корупцията във футбола победиха


Радостин Василев: Софрите, алкохолът, фалшът и корупцията във футбола победиха
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

3095 0

Адвокатът по спортно право Радостин Василев използва профила си във Фейсбук, за да коментира изминалия Конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз. Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА и беше част от екипа на Любослав Пенев при кандидатурата му за президент на БФС през 2018 г., разкритикува новоизбрания президент Борислав Михайлов.

Радостин Василев е участвал активно и следи изкъсо българския футбол, а преди месеци беше част от проектокабинета на Слави Трифонов и "Има такъв народ" като предложение за спортен министър. До гласуването на подобен кабинет обаче не се стигна, а Василев остава част от партията на Трифонов. 

Ето какво написа Радостин Василев във Фейсбук:

Умишлено изчаках да преспя. Искаше ми се да греша.

Уви, не греша. Трудно се прави нещо хубаво в България, а във футбола е още по-трудно. Аз съм един от първите, които казаха, че БФС е мафия през 2009г. и тогава бяхме неколцина.

И в държавата ни и във футбола мръсниците искат да те смачкат, да те няма, присмиват се, обиждат. Твърде дълго е било мракобесна нощ в нашата родина, а във футбола буквално непрогледна. Хората са свикнали със състоянието на летаргия. То се е превърнало в битие и от там в съзнание. Вече си мислят, че тъмното им харесва, заблуждават се, че виждат в него и дори го считат за норма. Скоро ще играем футбол на тъмно и ще се радваме.

Вчера дълбоката държава във футбола ни, в лицето на Борислав Михайлов, спечели срещу кандидат, който търси промяна и развитие. Кандидат с авторитет и екип от професионалисти, а не легендарни пияници и пропаднали величия. Димитър Бербатов обаче постигна много. Разклати устоите на покварения Рим, както никой друг до сега.

Тежките софри, алкохолът, фалшът и корупцията във футбола, победиха шанса за промяна и интелекта. Така е и в държавата, за сега. Не трябва да позволяваме това да продължава и всеки от нас трябва да даде своя принос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички