Неудържима! Стилияна Николова прибави още два златни медала в колекцията


Неудържима! Стилияна Николова прибави още два златни медала в колекцията
Снимка: Lap.bg

2670 0

Шампионката в многобоя Стилияна Николова спечели нови два златни медала - от финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит".

В зала "София" Боряна Калейн и Ева Брезалиева пък прибавиха към отличията от многобоя и по титла от финалите. Те, заедно със Стилияна Николова, ще представляват България на Европейското първенство, което ще се състои от 17 до 21 май.

Стилияна Николова от клуб "Илиана" игра много силно на топка и на бухалки. Възпитаничката на Валентина Иванова получи за изпълнението си с топка оценка от 36.450 точки, а за своите рок бухалки беше оценена с 35.650. Тя добави към златните медали и два бронзови - на обръч и на лента, където получи съответно 35.475 и 30.650 точки след допусната грешка в последния финал на лента.

Боряна Калейн от "Левски Триадица", с треньор Марияна Памукова, представи страхотен обръч и с оценка от 35.900 взе златото. Тя е втора на топка с 35.900 и трета на бухалки, след като допусна неточности и има 32.100 точки.

Ева Брезалиева от клуб "Левски Плюс" изигра много силна лента, уредът, с който единствено ще представя страната на Европейското първенство в Баку и стана шампионка с 31.800 точки. Тя взе още сребърни медали на обръч и на бухалки, съответно с оценки 35.850 и 34.100. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва и бронз на топка с 34.150 точки.

Татяна Воложанина изигра красива, лирична лента, без грешки и се окичи със сребърното отличие с оценка от 31.650 точки, предава БТА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички