Най-гръмогласният шампион по снукър се изстреля и в световната ранглиста


Най-гръмогласният шампион по снукър се изстреля и в световната ранглиста
Снимка: WorldSnooker

1697 0

Шампионът по снукър от British Open Лиан Уенбо се изкачи до 12 място в световната ранглиста след триумфа си с 9:6 във финала с Джъд Тръмп в Манчестър. Китаецът грабна първата ранкинг титла в кариерата си и получи чек за 70 хиляди паунда, с което се изстреля с 8 места нагоре в класацията на World Snooker.

КИТАЙ СИ ИМА НОВА СНУКЪР ЗВЕЗДА И ШАМПИОН

Също така Лиан си заслужи позиция в престижния турнир Шампион на шампионите, който ще се проведе в Ковънтри между 7 и 12 ноември и ще се изправи срещу световния шампион Марк Селби в 1 кръг.

Лиан се намести в "елита" - топ 16 - за сметка на Кирън Уилсън, който пък има още три турнира време да се завърне там и евентуално да си заслужи позиция в Мастърс-а през януари, където само първите шестнайсетима получават покани.

Джъд Тръмп, който триумфира в дебютното издание на Европейския Мастърс в Румъния преди малко повече от седмица, остава на трета позиция в световната ранглиста с актив от 493 499 паунда.

Първи продължава да бъде Селби със 702 942, следван от Стюарт Бингам с 527 846.

Крил Уейклин, който елиминира Рони О'Съливан и стигна до четвъртфиналите на British Open (едва за втори път в кариерата си в ранкинг турнир), също се изкачи с три места до 67-ото. Антъни Хамилтън за първи път от три години участва на толкова напреднала фаза и се изстреля с цели 28 места до 79-о.

Пълната световна ранглиста по снукър можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички