Мърфи взе реванш от Бингам в първия по рода си мач под открито небе


Мърфи взе реванш от Бингам в първия по рода си мач под открито небе

1067 0

Световният шампион по снукър за 2005 година Шон Мърфи спечели първия по рода си двубой под открито небе, който се проведе вчера в българския морски курорт Созопол. В интересен двубой той надви с 4:2 настоящия първенец на света Стюарт Бингам в демонстративен мач, част от снукър шоуто, което се проведе в три български града.

След като двамата си размениха по една победа в София и Бургас, всичко от сагата "Реваншът" се реши в амфитеатъра в Созопол, който побра над 300 фенове на снукъра за епилога на сблъсъка между двамата.

Мърфи набързо поведе с 3:0 в партията до 4 фрейма между двамата, но Бингам загатна, че може да направи обрат. Той регистрира сенчъри-брейк (втори в срещите между двамата, другият принадлежеше на Мърфи) и взе два поредни фрейма. Въпреки това в 6-ата част Магьосника направи две добри серии и успя да спечели срещата.

Така с 2:1 победи в трите демонстративни мача Мърфи взе своеобразен реванш от своя сънародник, който го победи на финала на Световното първенство в "Крусибъл". Той получи специална купа за успеха си, която му беше връчена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Самият двубой влиза в историята на снукъра като първия, който се провежда извън зала и под открито небе. Идеята на организаторите впечатли и двамата състезатели, а входът беше свободен, благодарение на кмета на града.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички