Българската снукър одисея на Мърфи и Бингам почна снощи в София


Българската снукър одисея на Мърфи и Бингам почна снощи в София

1568 0

Снукър спектакълът "Реваншът" стартира вчера в зала "Максима" на УНСС, след като световният шампион Стюърт Бингам и Шон Мърфи се изправиха в сблъсък-реванш в София, само месец след като играха и финал на Световното първенство по снукър в "Крусибъл".

Битката през май беше спечелена от Бингам с 18:15, но снощи в първия от три мача между двамата на българска земя Магьосника взе реванш с 4:1 пред почти пълни трибуни.

Мърфи, който е любимец на феновете в София, беше безкомпромисен, като реализира 4 халф-сенчъри брейка и дори изпусна серия от 100+ точки след пропуск по синя топка. Най-добрият му брейк в мача беше от 90 точки.

Шон обаче допусна загуба във вчерашния ден, след като беше надигран от българския майстор на щеката Братислав Кръстев, който е и единственият лицензиран треньор по снукър у нас. Двамата изиграха един фрейм, в който нервната битка приключи с поредица от точни удари от средна дистанция за българина.

Друг българин - Георги Величков, пък надигра в един фрейм племенника на легендата Стивън Хендри - Джеймс Кейхил.

Днес снукър шоуто продължава, но край морето. В Бургас демонстративният спектакъл продължава с пълна сила в 20:00 часа. Още снощи голяма част от екипа, осъществяващ шоуто, се насочи към морския град, а участниците тръгнаха тази сутрин с частен микробус.

Последното издание на "Реваншът" ще се проведе в амфитеатъра на Созопол в неделя от 21:00 часа. Това ще е исторически ден за световния снукър по цял свят, като Мърфи и Бингам ще се изправят един срещу друг под открито небе.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички