Министър Радостин Василев за Илиана Раева: Когато казваш истината, другите се обиждат


Министър Радостин Василев за Илиана Раева: Когато казваш истината, другите се обиждат
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7388 0

Министърът на спорта Радостин Василев даде извънредна пресконференция. Причина за това бяха нападките от страна на председателя на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, както и на собственика на Левски Наско Сираков.

„Никой не разбра защо Раева си тръгна предварително. После прочетохме съобщението ѝ, което не отговаря на истината. Трябва да подхождаш с уважение към тази институция. Не може да си с шапка, но нека не обръщаме внимание на вторични белези. Тя призна, че БФХГ води много тежки битки, че няма зала, токът е поскъпнал. Това е проблем, което цяло друго министерство се занимава – това на енергетиката.

Не знам дали разбирате, че човек, който е дошъл недобронамерен, той търси конфронтация с теб. Имам твърде много работа, за да влизам в нападки с нея. Моите наблюдения като човек извън спорта показват, че БФХГ, на фона на останалите федерации, се е ползвала с голям финансов комфорт.

Те имат резултати, а тя потвърди, че това мое твърдение я обижда. Не говоря само за финансов комфорт, а и логистичен. Аз не съм разбирал от гимнастика, подценявам спорта. Не мога да отговарям за психическото състояние на Раева. Може би трябва да потърси помощ, аз говоря с факти. Вчера ми се обиди нейния съпруг, днес – тя, а днес сме в предаването „Семейни войни“.

Когато казваш истината, другите се обиждат. Това е истината. Госпожа Раева добре преднамерено да обиди професор Дашева и тя успя. Дашева си замълча, тъй като е деликатен човек, а Раева дойде да действа агресивно. Ние не искаме да действаме така и тя срещна емоционална съпротива.

Ние сме в различни етапи от развитието в живота си. Не мога да крещя и да се карам. Старая се да отговоря на всички, тръгна си тя и след това написа лъжлив пост. Аз съм един от хората, които обичат да изобличават лъжата. Ако тя е свикнала да говори с бивши министри, аз не съм така.

Аз комуникирам по официален ред. Не става въпрос за моята секретарка, а за принципи. Днес казах, че всички са добре дошли – това е истината. Аз съм човек, който затваря кранчетата, които са текли досега. Достатъчно съм целеустремен да го направя.

Първите списъци ще дойдат от тези, които са най-близо до мафията. Започвам жестока проверка, свързаните дружества, БСТ. Координирана е с министър Рашков, министър Петков. Някои може да е чул, че БФХГ ще се проверява и да ме вкара в изключителен скандал. Уважавам спорта, но просташко държание към мен и професор Дашева – няма да толерирам. Оттам нататък всички интерпретации имат своите доказателства. Госпожа Раева може да казва каквото пожелае. Никога не съм нападал нея и спорта ѝ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички