Министър Лечева поздрави световната шампионка Пламена Миткова и вицешампиона Божидар Саръбоюков


Министър Лечева поздрави световната шампионка Пламена Миткова и вицешампиона Божидар Саръбоюков
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2532 0

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати поздравителни адреси до Пламена Миткова, която извоюва титлата в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия, и до Божидар Саръбоюков, грабнал сребърния медал в скока на височина.

"Уважаема Пламена, за мен е удоволствие и огромна радост да ви поздравя за титлата, която извоювахте за България и за отличното ви представяне. Изкачването ви на световния връх във вашата възрастова група доказа, че с огромен труд, любов към спорта и талант няма недостижими цели. Вие убедително се наложихте над вашите конкурентки и показахте, че сте една от големите ни надежди в леката атлетика", се казва в поздравителния адрес до шампионката Пламена Миткова.

Министър Лечева пожела на младата надежда на страната в скока на дължина нови успехи в бъдеще и постигане на нейните спортни цели. Пламена Миткова грабна златния медал, след като скочи 6,66 м при третия си опит, като това е най-добрият резултат в кариерата й. 

"Уважаеми Божидар, поздравявам ви за спечеленото сребърно отличие в скока на височина. Вашето постижение ви отрежда място сред най-добрите юноши на планетата в скока на височина и е  заявка за бъдещи успехи, с които да се гордеем", пише още в поздравителния адрес на министър Лечева до Божидар Саръбоюков

Националът Божидар Саръбоюков стана вицешампион, след като записа 2,10 м при третия си опит в скока на височина.

А ето какво обяви световната шампионка Пламена Миткова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички