Министър Кралев предложи: Щангите да платят глобата с трансфери


Министър Кралев предложи: Щангите да платят глобата с трансфери

683 0

Министърът на спорта красен Крален е категоричен, че държавата няма да плати глобата на щангистите, но е измислил начин, как федерацията да го направи. Както е известно централата по вдигане на тежести беше санкционирана с 500 000 долара заради допингскандала от март тази година, когато "изгърмяха" 11 наши състезатели.

"Най-реалният е да се трансферират някои от състезателите, към които има интерес. Така ще бъдат събрани пари за глобата", предложи Кралев при гостуването си в bTV.

"За съжаление глобата е неотменима. Дори и да се плати, пак няма да участваме в олимпийските игри. До следващите състезания ще бъдем допуснати само ако си платим. Държавата обаче няма как да го направи", добави той.

"Положението в световния спорт е много променено. Примерно, спортовете, в които сме силни - борба, бокс, художествена гимнастика - те са изцяло съдийски. Имаме много голяма доза субективизъм при взимане на решията. Много големи лобита - тоест медалите не се коват последния месец, медалите се коват в работата с международната федерация през цялата година", каза още министърът.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Тибо Вион - бекът-нападател, който тренира с Хълк, игра с Погба и впечатли Порто и Дортмунд

  През 2016 година френско издание пише за бека Тибо Вион, че е претърпял много обрати в кариерата си, при това...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама