Министър Кралев предложи: Щангите да платят глобата с трансфери


Министър Кралев предложи: Щангите да платят глобата с трансфери
Снимка: БГНЕС

1130 0

Министърът на спорта красен Крален е категоричен, че държавата няма да плати глобата на щангистите, но е измислил начин, как федерацията да го направи. Както е известно централата по вдигане на тежести беше санкционирана с 500 000 долара заради допингскандала от март тази година, когато "изгърмяха" 11 наши състезатели.

"Най-реалният е да се трансферират някои от състезателите, към които има интерес. Така ще бъдат събрани пари за глобата", предложи Кралев при гостуването си в bTV.

"За съжаление глобата е неотменима. Дори и да се плати, пак няма да участваме в олимпийските игри. До следващите състезания ще бъдем допуснати само ако си платим. Държавата обаче няма как да го направи", добави той.

"Положението в световния спорт е много променено. Примерно, спортовете, в които сме силни - борба, бокс, художествена гимнастика - те са изцяло съдийски. Имаме много голяма доза субективизъм при взимане на решията. Много големи лобита - тоест медалите не се коват последния месец, медалите се коват в работата с международната федерация през цялата година", каза още министърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички