Милослав Методиев стигна до битка за олимпийската квота


Милослав Методиев стигна до битка за олимпийската квота

967 0

Милослав Методиев стигна до битка за олимпийската квота на квалификационния турнир в Улан Батор, Монголия, съобщи сайтът на БФБорба. По-късно днес той ще спори с узбека Муминджон Абдулаев в сблъсък от категория до 130 кг в класическия стил.

На старта в категорията Методиев надви латвиеца Книстаутас с 1:0, а след това падна от бъдещия финалист – китаеца Менг с 0:2. В репешажите младият ни национал тушира японеца Арата Савода, след като водеше с 4:0. В сблъсъка за бронза Методиев постигна нов туш – срещу грузинеца Якоби Кажая.

Другите ни представители при класиците днес не успяха да стигнат до сблъсъка за квотите. На крачка от целта остана световният и европейски шампион Иво Ангелов (59 кг). Той започна убедително, като срази един от най-титулуваните състезатели в категорията – иранеца Хамид Сориян с 9:4.

На четвъртфиналите Ангелов бе спрян от корееца Сенчак Кич с 0:9. Противникът му стигна финала и българинът продължи в репешажите. Там Ангелов се справи с опитния румънец Върджил Монтеану с 5:2. За бронза обаче националът, който се върна на тепиха, след като лекуваше жълтеница от началото на годината, загуби от Елмурад Тасмурадов (Узбекистан) с 0:8.

Само първите трима в категорията взимат визи за игрите в Рио през август. Двамата бронзови медалисти във всяка категория имат нов сблъсък, за да определят и носителят на квотата. Останалите двама наши представители днес отпаднаха.

Утре е надпреварата в свободния стил, където имаме трима наши Борислав Новачков (65 кг), Георги Иванов (74 кг) и Любен Илиев (125 кг). а в неделя при жените ще се бори Джанан Манолова (69 кг).

Последната олимпийска квалификация е в Истанбул (6-8 май), като само финалистите взимат квоти за Рио. До момента борците ни имат 7 квоти общо в трите стила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички