Дубов и Янкова донесоха още две олимпийски квоти за Рио


Дубов и Янкова донесоха още две олимпийски квоти за Рио

1199 0

Владимир Дубов и Елица Янкова спечелиха квоти за Олимпийските игри в Рио, след като се класираха за финалите в своите категории на квалификационния турнир по борба в Зренянин, Сърбия. Така общият брой на спечелените квоти от родните национали стана пет, предаде БГНЕС.

Дубов бе убедителен при 57-килограмовите на свободния стил, след като победи и тримата си съперници с технически туш. На старта в категорията Дубов се справи с македонеца Лабазан Аксербиев (Македония) – 10:0, на четвъртфиналите срази испанеца Леван Вартанов с 10:0, а на полуфинала се справи с Ел Куадак (Франция), трети от европейско първенство, с 12:0.

Във финала, който е по-късно днес, Дубов ще излезе срещу Мнацканян (Армения).

При 48-килограмовите световната шампионка за девойки Елица Янкова прегази на старта в кат. до 48 кг Яна Стадник (Великобритания) с 14:2, наложи се над Евин Демирхан (Турция) с 8:2, а на полуфинала надделя и над Марина Маркевич – 6:2. За златото в следобедния сеанс Янкова ще излезе срещу румънката Алина Вук.

На крачка от олимпийските квоти остана Александър Костадинов при 59-килограмовите на класическия стил. На полуфинала той загуби от руснака Санал Семенов с 2:12. Преди това европейския ни шампион записа победа срещу бронзовия олимпийски медалист Роман Амоян (Армения), а на четвъртфиналите надделя и над турчина Учунчу с 4:2.

Останалите наши представители не успяха да стигнат до финалите и съответно до олимпийските квоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички