Мил спомен за България: как Ивет Лалова покори Европа на 100 метра (ВИДЕО)


Мил спомен за България: как Ивет Лалова покори Европа на 100 метра (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2383 0

Ивет Лалова е един от най-великите спортисти на България за всички времена. Със своите пет участия на олимпийски игри Ивет несъмнено е сред най-успешните атлети в българската история, а освен това е стигала до четвърто място на 100 метра и пето място на 200 метра на Игрите в Атина през 2004-а.

Най-ценният медал за Лалова обаче се явява златото от Европейското първенство по лека атлетика на открито през 2012 година. Седем години след като чупи бедрената си кост, Ивет покори европейския връх и финишира първа, за да докаже, че няма нищо невъзможно - стига да го желаеш достатъчно силно.

Лалова има и още едно европейско злато, но от шампионат в зала - този в Мадрид през 2005-а. Тя има и два сребърни медала от Европейското на открито през 2016-а, както и бронз от Европейското в зала през 2013-а.

Ивет разполагаше с потенциала да се бори и за олимпийски медал, като го доказа в самото начало на кариерата си - през 2004-а в Пловдив тя постави новия национален рекорд на 100 метра - 10.77 сек., което по онова време бе шестото най-бързо време за жена в света на тази дистанция.

Във видеото можете да си припомните "златното" бягане на Ивет Лалова на Европейското първенство в Хелзинки през 2012-а:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички