Мария Гроздева: Имам сили и желание за седма Олимпиада


Мария Гроздева: Имам сили и желание за седма Олимпиада
Снимка: БГНЕС

1858 0

"Имам възможности, имам сила, имам желание, много хубаво ще бъде да участвам на седма Олимпиада", сподели легендата в българската стрелба Мария Гроздева, която днес бе наградена за спортист на месец декември, предаде БГНЕС.

Носителката на пет олимпийски медала завърши миналата година с феноменално представяне на Гран При в Белград, където записа нов национален рекорд на въздушен пистолет - 390 точки, само на три точки от световния рекорд в дисциплината. Това й донесе 11-ти, рекорден приз за спортист на месеца.

"Винаги казвам, че най-малко ако усетя, че не мога и не е по силите ми, ще се откажа. Усещам, че мога и резултатът миналия месец го доказа. Нашият спорт го позволява, при нас стрелят до 50 и повече години. Чувствам се в силата си, много хубаво ще бъде да участвам на седма Олимпиада", коментира тя.

Председателката на Българския стрелкови съюз обобщи годината за нейния спорт.

"Много добра година за нас, много успешна. Ненадейно повече успехи имахме, отколкото очаквахме. Антоанета Бонева завоюва два медала от световни купи, доброто представяне на Младежките олимпийски игри, Световното първенство при девойки, първата квота при мъже. Неочаквано добра година, защото ние започнахме от нулата, много нисък бюджет, както се казва - с празна кошница, но успяхме да я напълним и сме много доволни от това", каза Гроздева.

"Сега сме с малко по-вдигнат гард, по-приповдигнат дух, целта ни е още квоти, още по-добро представяне. Надявам се тази година да ни е по-успешна от предишната, а пък за Олимпийските игри да сме още по-подготвени. В личен план си пожелавам да взема квота за Олимпиада и добро представяне на трите Европейски първенства, както и на Световните купи", допълни спортистката.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


И на 36 години Кристиано Роналдо показа величие през 2021 г. (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо остана за първи път от години извън челната тройка за "Златната топка". Годината не беше...

Реклама

Най-четени новини


виж всички