Български олимпиец стана дърводелец, за да се издържа


Български олимпиец стана дърводелец, за да се издържа
Снимка: БГНЕС

2747 0

От Българския стрелкови съюз говориха пред медиите след края на състезателния сезон, като най-много внимание се обърна Самуил Донков, който завоюва първата квота за Олимпийските игри в Рио 2016.

"Едва ли сте запознати, че Самуил не може да се отдаде изцяло на стрелбата. Той тренира два-три пъти максимум в седмично", заяви Мария Гроздева на пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

Мария Гроздева сподели любопитни моменти от живота на Донков:

"Животът го принуждава да прави мебели. От това се натоварват ръцете и в момента му е трудно. Иска ни се да го военизират и да си е в ЦСКА и всеки ден да тренира. За него това е важно. Той има малко тренировки и това само доказва какъв талант е. Тепърва ще направим постъпки за него. Искахме да минат изборите, но сега ще настояваме. За него е важно да се отдаде на спорта. Сега си има и квота и това само доказва, че трябва да се занимава само със спорт", заяви Гроздева.

"Аз съм дърводелец. Тренировките ми са според работното време. Не е тежка работа, ако се занимаваш само с това. Пренасяме мебели и самата работа изисква повече напрежение на ръцете, имах една травма, но сега всичко е наред. Тренирам максимум три пъти, гледам да не натоварвам треньора в събота и неделя, че да може да си почива. Мисля, че имам силите и възможността да чуя химна ни от стълбичката по време на Олимпиадата", каза самият Донков.

"Тренировките му са кратки, освен че не са ежедневни. Около 2 часа - 2 часа и половина, не повече", добави треньорът на Донков - Валентин Андреев.

От Българския стрелкови съюз обявиха, че не са доволни от това, че играчите няма къде да тренират и се надяват скоро да получат базите си на концесия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички