Къде да гледаме Супербол по ТВ: Ще разбие ли Ийгълс мечтите на Патрик Махоумс и Чийфс?


Къде да гледаме Супербол по ТВ: Ще разбие ли Ийгълс мечтите на Патрик Махоумс и Чийфс?
Снимка: Getty Images

3866 0

Сезонът в НФЛ достигна до своя край. Двата най-добри отбора през кампанията - Канзас Сити Чийфс и Филаделфия Ийгълс ще премерят сили в на най-голямата сцена в Съединените Американски Щати, щом заговорим за спорт, а именно - Супербол.

Канзас ще се стреми към победата в третото си участие на Супербол за последните 4 години, а феновете на Ийгълс ще мечтаят за втора титла в НФЛ след големия успех над Пейтриътс и Том Брейди през 2018 година. За атмосферата на полувремето пък ще се погрижи световноизвестната поп изпълнителка Риана.

Пътят до финала

Големият фаворит - Чийфс, завърши редовния сезон с най-добрия актив от 14 победи и 3 поражения в американската футболна конференция (AFC). Водени от Патрик Махоумс, "вождовете" победиха Джаксънвил Джагуарс и Синсинати Бенгалс у дома на своя "Arrowhead", за да достигнат до Супербол.

Другият претендент за короната в НФЛ - Ийгълс, също завърши редовния сезон с най-добрия рекорд в националната футболна конференция (NFC). Момчетата на Ник Сириани си осигуриха актив от 14 победи и 3 поражения, благодарение на доминантната си защита. На плейофите се справиха първо с тима на Ню Йорк Джайънтс, а след това с Сан Франциско 49ърс, за да си осигурят среща с Чийфс във Финикс, щата Аризона.

Двубоят, който не е за изпускане: Махоумс vs Хъртс

Куортърбекът на Чийфс - Патрик Махоумс, завоюва втората си награда за най-полезен играч в редовния сезон. 27-годишният куортърбек записа умопомрачителни цифри - той водеше своите колеги в графите за най-много отбелязани тъчдауна (41), най-много ярдове по въздух (5250) и най-добър рейтинг (QBR) - 77.5.

От другата страна пък стои куортърбекът на тима от Филаделфия - Джейлън Хъртс, младокът опроверга всички, записвайки най-добрите си цифри, откакто е в лигата. Възпитаникът на университета от Оклахома хвърля за 3701 ярда и отбеляза 22 тъчдауна. Към това той добави и впечатляващите 776 ярда по земя.

Къде да гледаме Филаделфия - Канзас Сити по ТВ?

Супербол 57, който ще се проведе на "State Farm Stadium" във Финикс, Аризона стартира в ранните часове на понеделник (13 февруари). Първият съдийски сигнал ще прозвучи в 1:30 сутринта (българско време), а срещата ще бъде предавана пряко в ефира на Max Sport 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички