Кубрат Пулев срещу Дейвид Хей за световната титла?


Кубрат Пулев срещу Дейвид Хей за световната титла?
Снимка: БГНЕС

6901 0

Кубрат Пулев е претендент №1 за двубой за световната титла в тежка категория на IBF, но алтернативен път може да го изведе до това звание на друга от четирите големи боксови федерации - WBO. Както Sportlive.bg единствен писа, докато триото Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър умува относно това как да разпредели двубоите помежду си за 2017 година, титлата на WBO не представлява интерес за тримата, преди някой от тях да спечели трите други пояса - на IBF, WBC и WBA.

От IBF все още мълчат за статута на Кубрат Пулев, който трябва да има двубой за титлата през 2017 година. Докато чака да се изяснят нещата обаче, Кобрата може да насочи вниманието си към WBO, където е в топ 10 на ранглистата и един двубой може да го изстреля към мач за световния пояс.

През следващия уикенд Джоузеф Паркър и Анди Руиз Джуниър ще си оспорват този пояс, като към тази федерация се е насочил и Дейвид Хей, който трябва да спечели срещу Тони Белю през март следващата година, за да се превърне в претендент за тази титла. Целта на завърналия се британец е отново да се сдобие с титла, за да може да атакува по-скъпоплатен двубой срещу някой измежду Уайлдър, Джошуа и Кличко, а най-добрият начин е печелейки титлата на WBO.

Именно поради тази причина Кубрат Пулев, при условие че прецени, може да се насочи към двубои, които да му помогнат да се превърне в един от претендентите на WBO. Задачата му в тази федерация ще е по-лесна, тъй като на този етап нито един от лидерите в ранглистата на тази асоциация не е с класи над Кобрата и, при добра подготовка и внимателен подбор на съперници, Пулев може да се изправи в мач за световната титла.

Така, а Хей спечели срещу някой измежду Паркър и Руиз, а българинът натрупа достатъчно точки през 2017, спокойно можем да видим коледен подарък в края на 2017 година - бой между Пулев и един от най-интересните боксьори в тежка категория за 21-и век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички