Кубрат Пулев разкри кога ще се бие с Чизора


Кубрат Пулев разкри кога ще се бие с Чизора
Снимка: БГНЕС

1182 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разкри кога точно ще се играе мачът с Дерек Чисора за европейската титла. Досега се смяташе, че двубоят ще е на 9 април, но Кобрата разкри специално за Нова Телевизия, че ще е почти месец по-късно - на 7 май.

"Може би мачът ще бъде в Хамбург на 7 май, но това вече ще го изясним. Мисля, че до една-две седмици трябва да е окончателно ясно. Аз нямам претенции. Не отказвам на никого, и да победя, и да падна, важното е да стане една хубава битка."

"Все още не съм готов за този съперник, има време за подготовка. Трябва сериозна кондиционна подготовка, той е такъв боксьор, че постоянно пресира съперника и вдига темпото, така че трябва да съм подготвен. Има добри удари, но аз мисля, че съм по-добър. Нека да стане ясно 100%, че ще играем и тогава ще коментираме силните и слабите му страни", сподели Кобрата.

Той посрещна днес в България двамата си съотборници Артур Ейбрахам и Джей Кулкай, с които ще се подготвя на високопланинската база в Белмекен. Пулев призна, че ги е убедил да дойдат у нас, заедно с треньора Ули Вегнер.

"Идват моите съотборници, за да се подготвят на Белмекен, защото тя е една уникална база. Аз винаги говоря с добро за България и затова момчетата се съгласиха да дойдат да се подготвяме тук. Мисля, че на 2000 метра височина можем да се подготвим добре."

"Ние сме един отбор, въпреки че са световни шампиони и Артур Ейбрахам, и Джей Кулкай. А и треньорът Ули Вегнер дойде с тях, така че мисля, че ще стане една добра подготовка", сподели още Кобрата.

Накрая той сподели и мнението си за починалата миналата събота футболна легенда Трифон Иванов. Според Пулев, бившият защитник на България е бил уникален човек.

"Ние ще го помним дълго Трифон Иванов, един уникален човек. Не го познавах лично, но то си личеше по интервютата, по играта му, по държанието му. Един уникален българин, а за съжаление сега не можем да се похвалим с толкова много във футбола, но... Бог да го прости!"

"В България сме така, орден Стара планина, всички награди се дават, след като човек е починал, приживе е много трудно. За съжаление, такъв ни е манталитетът, не вярваме в себе си", сподели още Пулев пред Нова Телевизия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички