Кобрата се закани: Първо европейската, после световната титла!


Кобрата се закани: Първо европейската, после световната титла!
Снимка: Getty Images/Guliver

959 0

Кубрат Пулев е категоричен, че пред него има една-единствена цел в бокса и това е да спечели световната титла в тежка категория. Това заяви българският №1 в този спорт пред "boxingnewsonline", като говори подробно за пътя си до момента и предстоящите битки на ринга.

"Няма как да победиш световен шампион със слаба защита. Освен това от боя с Кличко научих, че трябва да съм постоянно фокусиран и внимателен, а не да съм прекалено самоуверен само защото съм побеждавал всички до момента", коментира Пулев, който в момента се готви под ръководството на Ули Вагнер.

"Първият път, когато се завърнах на ринга, ми беше трудно, защото не се бях бил дълго след боя с Кличко, а имах и нов отбор зад гърба си. Но вече може да видите, че с Ули Вагнер се движа в правилната посока и вървя към мястото на претендент. Единствената ми цел е да стана световен шампион", заяви Кубрат Пулев.

Що се отнася до евентуалния му бъдещ съперник - Дерек Чизора, той се изказа ласкаво за британеца, въпреки че подчерта, че все още няма официално потвърждение за срещата.

"Все още няма нищо сигурно. За мен, това няма да е мач срещу Чисора, а за Европейската титла, Това би било добър тест преди да се бия отново за световната титла. Ако Зауерланд го уредят, ще се радвам да бия Чисора.

Той има слаба техника и със сигурност няма бързи ръце. Въпреки това знае как да постави съперника под напрежение, използвайки силата си. Проблемът му е, че аз съм по силен от него", каза още Кобрата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички