Кубрат не е напреднал от аматьорския бокс, отсъди Палми Ранчев


Кубрат не е напреднал от аматьорския бокс, отсъди Палми Ранчев

9815 1

Боксовият треньор Палми Ранчев, който е национален шампион по бокс, подложи на гореща критика Кубрат Пулев и щаба му, след загубата от Владимир Кличко снощи. По думите му българският боксьор не е осъществил напредък от времето, в което играеше в аматьорския бокс.

"Кубрат играе на разстояние така, както играеше в аматьорския бокс. Не виждам да е напреднал от техническо естество. Той играе по същия начин както преди – ляв и десен прав и после ляво кроше. Професионалният бокс е 12 рунда, не може 12 рунда да се държиш на дистанция. Просто защото това е много дълго време. Всеки професионалист търси реализация на средна дистанция. Но той не е виновен. Хората, които го тренират, трябва да го подготвят. Трябваше да има достатъчно добри спаринг партньори. Не че е по-слаб от Кличко. Кубрат си остана през цялото време при Ото Рамин. Иначе двамата са праволинейни. Играят бокс от 70-те години. Видяхме, че Кличко е по-ошлайфан", коментира Ранчев пред ТВ+.

Според Ранчев от щаба на Пулев не са вложили достатъчно усилия и средства в подготовката на родния боксьор за боя.

"Кубрат беше в много добра функционална и физическа форма. Кличко е плащал на своите спаринг партньори по 500 евро на рунд. Кубрат покани Поветкин, той не се съгласи. Просто не вложиха достатъчно. Видяхме, че той просто не е готов за Кличко. Трябваше да направи още 7-8 мача, преди да се боксира за титлата”, категоричен е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички