Бивш наш боксьор нападна Кобрата за недостойно поведение


Бивш наш боксьор нападна Кобрата за недостойно поведение
Снимка: kubratpulev.bg

130967 13

Бившият боксьор Александър Костов направи интересен коментар по повод представянето на Кубрат Пулев във вчерашния мач срещу Вламидир Кличко. Според Костов поведението на Кобрата след мача е недостойно за един спортист. Той също така призовава Пулев да се раздели с досегашния си екип. Коментарът е направен във Фейсбук и за няколко часа е харесан от 2400 потребители и е споделен от 900.

Sportline.bg публикува пълния текст на позицията на Александър Костов:

"След като утихнаха страстите около представянето на Крисия на Евровизията и боят на Кубрат срещу Кличко, реших да споделя и моето мнение. За бокса ще говоря като бивш състезател в този спорт. Кубрат беше обречен в този бой. Не знам как е преминала неговата подготовка за мача, но на ринга изглеждаше ужасяващо. Бавен, никакъв гард, много нечисти удари... и много, много страх. Екипът около него има вина за загубата, Кубрат до сега не се беше срещнал с нито един сериозен съперник по пътя си към титлата. Явно екипът не му бе осигурил добра подготовка за двубоя, бе наблегнал на евтини демонстрации, дребни хитринки и най-вече непремерени изказвания, като това как ще смажат "момиченцето" Кличко. Не, Кубрат не загуби достойно, загуби след три тежки нокдауна и един ужасяващ нокаут още в петия рунд. Загуби от един невероятен спортист и професионалист. Не се държа достойно и след загубата. Първите думи на Кличко след мача бяха: "Кобрата е много добър боксьор, би се до края, игра мъжки. Трябва да му отдадем респект за това. Тази победа е за Украйна, слава на Украйна." Обратно на това Кубрат говори за мафия, за това колко велики сме българите, как "продължаваме напред" (около 47 пъти), и нито дума с уважение към противника (дано това се дължи на разочарованието му от загубата). Спортът ме е научил едно - винаги да уважавам противника! Винаги! Хвала за мощната поддръжка на българите в залата към Кубрат... но не се освирква победителя в един мъжки двубой и не се освирква химна на която и да било държава. Само който не разбира от бокс може да си мисли, че Кубрат може отново да бъде претендент за световната титла срещу Кличко. Такъв мач вече никога няма да има. Нашето момче има сили и възможности да продължи с успешните си изяви на ринга, но само ако се освободи от целия екип около него (за мен екипа носи основната вина за представянето на Кубрат, тях явно ги интересуваха само парите, които ще спечелят от този мач). Желая успех на Кубрат!

На другия полюс бе представянето на Крисия, Хасан и Ибрахим на детската Евровизия. Красота, чар, присъствие, глас... и всичко хубаво, за което още можете да се сетите. И макар да са на второ място, нашите деца ни накараха да се гордеем, че сме българи!

Нито Крисия, нито Кубрат успяха да станат първи, но успяха в едно - да обединят цялата българска нация, да ни накарат да забравим за миг за партийни, социални и етнически различия, за несгодите и тежкото ежедневие, за противопоставянето на българи срещу българи. България трябва да им благодари!.

Всяка изява на българи пред света, на която се вее българският трибагреник и звучи "Мила Родино", заслужава нашето уважение и преклонение!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички