Кристоф Льометър под въпрос за Токио 2020


Кристоф Льометър под въпрос за Токио 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1011 0

Френските спринтьори Кристоф Льометър и Джими Вико, както и бегачът на средни разстояния Пиер-Амброаз Бос, се оттеглиха от националния шампионат този уикенд, което поставя под въпрос участието им на Олимпийските игри в Токио.

Оттеглянето на триото от шампионата в западния град Анже идва ден след това на световния сребърен медалист във хвърлянето на чук Куентен Бижо и европейския шампион на 100 м с препятствия и световен бронзов медалист Паскал Мартино-Лагард.

Вико, част от щафетния тим на 4х100 м, който спечели бронз за Франция на Игрите в Лондон през 2012, и съвместен европейски рекордьор на 100 м с личен резултат от 9.86 сек през 2016, все още страда от мускулен проблем.

Льометър, бронзов медалист на 200 м от Игрите в Рио през 2016, се завръща от контузия и реагира лошо на ваксините срещу коронавирус, съобщиха от тренировъчната му група.

31-годишният Льометър е изправен пред критичен момент, тъй като не е пробягал квалификационните времена за 100 и 200 м. Той има време до 29 юни да си гарантира място в Япония.

Вико и Бос, световният шампион от 2017 на 800 м, са на разположение за селекция за Олимпиадата от 23 юли до 8 август, въпреки че Бос все още не е бягал на открито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички